Sammen med orkestre fra flere land skal Tønsberg Janitsjar til Festival des Anches d’azur i sørfranske La Croix Valmer.

Per Gilding, per.gilding@tb.no

Festivalen samler musikere fra Europa, og arrangeres i år for 21. gang, i år den første helgen i juli.

– I år er det janitsjar- og brassorkestre som får muligheten til å vise seg fram på festivalen, og vi er altså så heldige å bli invitert. Arrangementssjefen og viseborgermesteren var her hos oss for å fortelle om festivalen, og det er unødvendig å si at vi gleder oss, sier leder Monica Husby i Tønsberg Janitsjar.

Med seg i noteveskene har orkesteret både norsk musikk og annen underholdningsmusikk. Det er i alt 40 musikere som drar av gårde, i alderen 17 til 76 år. Mandag kveld ble parkkonserten generalprøve på programmet i Frankrike, og publikum roste orkesteret etter konserten.

Det er i alt fem forskjellige orkestre med på festivalen, og arrangøren har valgt Tønsberg Janitsjar til å spille på selve gallakonserten søndag 2. juli. På disse konsertene er det som regel opp mot 2000 mennesker. Det er Ray Farr som er orkesterets dirigent. Sangsolist er Eva Langeland Gjerde.

Les artikkelen her >>

Tønsberg Janitsjarkorps

UT PÅTUR : Tønsberg Janitsjarkorps drar på festival til Frankrike. Bildet er fra parkkonserten orkesteret hadde mandag kveld.

I midten dirigent Ray Farr.

Foto: Per Gilding